Відвар із вівса – і животик не болить

Завдяки вівсяному відвару дитячий організм дістає вітаміни групи В, які поліпшують стан нервової системи, роботу печінки та підшлункової залози.

Незалежно від недуги, яку підхопила дитина, її шлунково-кишковий тракт зазнає великих навантажень. Тому 10 днів після хвороби необхідно приймати препарати, що допомагають йому реабілітуватися: біфіліс, біфідум (рідкий чи в порошку), примадофілус, лінекс. Якщо дитина приймала такі ліки під час хвороби, то після одужання їх слід пити ще п’ять днів.

Дуже корисний вівсяний відвар, який для профілактики вживають місяць. Дітям від 6 місяців до року дають по чайній ложці, від року до двох – по столовій ложці, від двох до п’яти – 2 столові ложки – третину склянки, після п’яти років – до третини склянки на день.

Готують вівсяний відвар так: півсклянки промитого вівса (не крупи!) заливаємо 1,5 л джерельної води на ніч, а вранці на маленькому вогні варимо 1,5 години в емальованій каструлі з закритою кришкою. Усі термостійкі вітаміни групи В таким чином залишаються у воді. Коли відвар охолоне, процідіть його й добре відтисніть. Готувати можна на два дні й зберігати в холодильнику.

Давати вівсяний відвар потрібно перед вживанням їжі, без меду чи цукру. Його смак приємний, тому малюк швидко звикне й не капризуватиме. Нехай батьки пам’ятають, що овес діє як проносне, тому можливі індивідуальні варіанти: якщо дитина схильна до закрепів, то дозу можна трохи збільшити. Завдяки вівсяному відвару дитячий організм дістає вітаміни групи В, які поліпшують стан нервової системи, роботу печінки та підшлункової залози. До того ж відвар не містить алергічного складника.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook