Кухня Рецепти

Торт «Жіночі примхи» нашвидкуруч. Сподобається усім!

Цей торт – мій фаворит! Готувати його просто, швидко і хитромудрих дорогих продуктів не треба. А ще він усім подобається!

08.05.2018 10:35

Цей торт – безпрограшний варіант на свято. По-перше, у ньому три (а можна зробити і чотири) різні коржі. По-друге, вони пухкі, м’які. По-третє, крем дуже смачний. 

Торт «Жіночі примхи»

На 1 корж: 1 яйце, по 0,5 скл. цукру, сметани і борошна, 1 ч. ложка гашеної оцтом соди, по 1 ст. ложці з чубком крохмалю. Замісити окремо три порції тіста, у першу додати 0,5 скл. маку, у другу – 0,5–0,7 скл. подрібнених горіхів, у третю – 0,5 скл. родзинок, або 1 ст. ложку з чубком какао, або подрібненої кураги (можна зробити четвертий корж).

Крем сметанний або заварний. Для сметанного крему: 0,7 л сметани, 1 скл. цукрової пудри, ваніль.

Для заварного крему: 0,6 л молока, 1 скл. цукру, по 2 ст. ложки з чубком крохмалю і борошна, 1 яйце, 200 г масла.

  1. Тісто готувати окремо для кожного коржа: приготувати – випекти, приготувати – випекти і т. д.
  2. Збивати міксером на середній швидкості яйце з цукром до пухкості, додати сметану, гашену соду, крохмаль, борошно, вимішати до однорідності (має бути як густа сметана) і змішати з додатком (маком, горіхами або родзинками).
  3. Випікати у роз’ємній змащені маслом формі діаметром 20–23 см приблизно 20 хв.
  4. Дуже зручно пекти у мультиварці (час випікання – 20–30 хв).
  5. Коржі можна розрізати навпіл або не розрізати, змастити заварним або сметанним кремом.
  6. Коржі виходять м’які, схожі на бісквіт, просочувати не треба.
  7. Для сметанного крему сметану збити з цукром і ваніллю.
  8. Для заварного крему 450 г молока змішати з цукром і довести до кипіння. 150 г молока збити з яйцем, борошном і крохмалем до однорідності, влити тонкою цівкою у закипаюче молоко, постійно помішуючи.
  9. Варити на малому вогні до загуснення, постійно помішуючи. Охолодити.
  10. М’яке масло збити міксером добіла, по ложці додавати охололий заварний крем. Верх і боки також змастити кремом, посипати товченими горіхами або прикрасити тертим чи розтопленим шоколадом.

Щоб намалювати шоколадні візерунки, поламати 0,7 плитки шоколадки, покласти у кутик цупкої торбинки, занурити її у миску з водою і поставити на вогонь. Коли шоколад розтопиться, торбинку дістати і зрізати кутик, намалювати візерунки. Витримати торт ніч у холодильнику.