медовик без розкочування коржів

Торт “Медовик” без розкочування коржів. Просто намащую тісто на пергамент і все!

Для медовика коржі треба розкочувати (а цей процес багатьом не подобається) або пекти з рідкого тіста як бісквіт, а потім розрізати (а це не завжди вдається рівно зробити). Цей же рецепт – найкращий: ні розкочувати, ні розрізати не треба!

Багатьом подобається торт “Медовик”, але більшість господинь має обмаль часу, щоб возитися з розкочуванням коржів. Так от цей рецепт саме для вас! Коржі для цього медовика розкочувати не треба! Тісто рідке, тому його слід просто намащувати на пергамент. А в результаті виходить дуже ніжний смачний торт. Готувати його набагато швидше за класичний.

Торт “Медовик” без розкочування коржів

  • Для коржів: 100 г масла, 2–3 ст. ложки меду, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка соди, 3 яйця, 2 скл. борошна.
  • Для крему: 800 г сметани, 1 скл. цукру (краще – цукрової пудри, вона швидше розчиниться і крем буде без крупинок), 1 ч. ложка лимонного соку. Можна додати чорнослив.

Масло, цукор і мед розчинити на водяній бані, додати соду, перемішати, додати окремо збиті яйця, перемішати, додати борошно, перемішати. Тісто в холод не класти! На пергаменті малювати кола і тонко розмащувати по них тісто. Випікати 3–4 хв при 180 ОС. Не пересушувати! Готові коржі перемастити кремом.

Для крему охолоджену сметану збити з цукровою пудрою. Якщо сметана магазинна, додати загущувач згідно з інструкцією.

Торт можна покрити тим самим кремом та обсипати крихтами (обрізки з коржів підсушити у духовці і подрібнити). Прикрасити на свій смак.

Рецепт Валентини Стельмах

Радимо також приготувати інші медовики за перевіреними рецептами від господинь:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook