Кухня Рецепти

Тепер готую пиріжки тільки на смальці! Виходять дуже пишні і смачні!

Такі пиріжки мені подобаються куди більше, ніж на звичайному тісті. Бо завдяки смальцю вони виходять пухнастими і довше не черствіють.

06.11.2019 14:47

Дріжджове тісто для пиріжків (із смальцем)

250 мл молока, 25 г дріжджів, 1 ст. ложка цукру, 1 яйце, 2 ст. ложки смальцю, 0,5 ч. ложки солі, приблизно 550 г борошна.

Начинка: тушкована капуста; м’ясний фарш із тертою цибулею; підсмажені гриби із підсмаженою цибулею тощо.

Молоко з цукром підігріти, розчинити у ньому дріжджі, перемішати з 0,5 скл. борошна, накрити рушником, залишити на 10 хв, щоб з’явилися бульбашки. Додати йце, сіль, смалець, розмішати. Поступово всипаючи борошно, замісити м’яке еластичне тісто. Накрити рушником, поставити у тепле тісто, щоб збільшилося в об’ємі у два рази. Далі прим’яти його, сформувати пиріжки, дати їм підрости, змастити жовтком або збитим яйцем, випікати при 180 ОС до готовності.