Кухня Рецепти

Сирно-гарбузова запіканка “Помаранчева зебра”

Дуже красива у розрізі, смачна і корисна запіканка із сиру та гарбуза. Завдяки апельсиновій цедрі має приємний аромат. Ідеальний десерт до осіннього чаювання.

14.09.2018 14:46

Сирно-гарбузова запіканка “Помаранчева зебра”

800 г гарбуза, 500 г сиру, 200 г цукру, 5 яєць, 3 ст. ложки крохмалю, 25 г маку, цедра 1 апельсина, 100 г сметани.

  • Запекти гарбуз до м’якості, змолоти (100 г пюре відкласти). До решти пюре додати 70 г цукру, цедру, 2 збиті у піну яйця, 2 ст. ложки крохмалю, перемішати.
  • Змолоти сир, додати 100 г цукру, 2 збиті у піну яця, 1 ст. ложку крохмалю, мак, перемішати. Застелити дно форми пекарським папером, змастити маслом, викладати по черзі кожну масу (по 2 ст. ложки). Щоб маса рівномірно розподілилася, легенько постукуйте формою по столу. Щоб запіканка нагадувала квітку, треба провести шпажкою від стінок форми до центру, зробивши кілька променів.
  • Поставити у розігріту духовку, запікати приблизно 40 хв при 170 С.
  • Приготувати заливку: змішати сметану, 30 г цукру, 1 яйце, 100 г гарбузового пюре. Залити пиріг і пекти ще 10 хв.

За матеріалами