Сирна кава. Такого ви ще не куштували!

Виходить густий тягучий напій із безліччю дрібних бульбашок із вишуканим вершковим смаком, схожим на тале морозиво.

Сирна кава

2 ч. ложки меленої кави, 100 мл води, 50 мл вершків (10%), 50 г м’якого плавленого сиру (типу «Янтар», «Дружба», у ванночці), 0,5 ч. ложки цукрової пудри.

  • Зварити міцну каву: у турці залити мелену каву водою (кімнатної температури), поставити на маленький вогонь. Коли підніметься пінна «шапка», зняти турку з вогню, зачекати кілька секунд, коли «шапка» осяде, знову поставити на вогонь. Повторити двічі.
  • Відставити, долити 1 ч. ложку холодної води (щоб добре осіла гуща), накрити блюдцем.
  • Підігріти вершки, не доводячи до кипіння. У гарячі вершки додати сир (столову ложку з чубком), цукрову пудру і гарячу каву. Збивати блендером протягом 10 с.
  • Налити у прогріті чашки (обдати окропом і витерти серветкою або прогріти у мікрохвильовці).

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook