Усі люблять домашню випічку: смачну, ароматну, зі свіжих натуральних продуктів. До того ж вона часто дешевша, ніж у магазині. Багато господинь має хороші перевірені рецепти, які ніколи не підводять. Але часто можна почути одне нарікання: випічка пристає до форми. Так, форми не у всіх ідеальні. Та й пергамент часто підводить… Аби такої халепи більше не сталося і ви забули про цю проблему, як про страшний сон, радимо приготувати суміш для змащування форм.
Цим рецептом поділилася одна досвідчена господиня, і я тепер ним ним постійно користуюся! Раніше змащувала форми то маслом, то маргарином, то олією – і результат не завжди тішив. Іноді тісто таки приставало до дека. А теп баночка із сумішшю для змащування форми у мене завжди під рукою – і проблем нема.
Суміш для змащування форм і пергаменту
- 100 г олії, 100 г смальцю або розтопленого масла, 0,5 скл. борошна.
Олію, смалець та борошно в однакових пропорціях збити міксером до однорідної білої маси. Суміш чудово зберігається у холодильнику (кілька місяців). Змащую нею всі форми перед випіканням.
Радимо також рецепти випічки:
- Тепер готую тісто для пиріжків тільки зі смальцем! Виходять дуже пишні і смачні!
- “Швидкі” круасани. Тісто багатошарове, як листкове