Кухня Рецепти

Соус “Бешамель” в мікрохвильовці

Що ви сьогодні збираєтеся приготувати на обід або вечерю? М’ясо, овочі, запіканку? До усіх цих страв пасуватиме соус “Бешамель”. Його можна приготувати усього 3-х інгредієнтів. А якщо готувати у мікрохвильовці, знадобиться менше 4 хвилин і мінімум посуду!

23.01.2020 15:24

Соус “Бешамель”

250 мл молока, 20 г масла, 2 ст. ложки борошна, сіль, перець.

У посудину, яка підходить для мікрохвильової печі, викласти вершкове масло. Поставити в мікрохвильовку секунд на 30-40 на максимальній потужності, масло має розтопитися.

Додати борошно, ретельно розмішати. Тоді налити молоко в піалу і поставити на 2 хвилини в мікрохвильову піч, довести молоко до кипіння.

У суміш борошна і масла додати до смаку сіль і перець, влити гаряче молоко. Ретельно розмішати. Тепер поставити соус в мікрохвильовку на максимальну потужність на 1 хвилину. Вийняти, перемішати.

Якщо хочете, щоб соус був густим, можна поставити його ще на 30 секунд в мікрохвильовку. Перемішати. Соус готовий! Його можна подавати до риби, м’яса, овочів, додати в запіканки і супи-пюре. Дуже швидко і смачно!