Кухня Рецепти

Смажені пиріжки “Як пух”

Такі смажені пиріжки обожнюють усі в мене вдома! Тісто дуже пухке, не жирне від олії. Коли замісите, не лякайтеся: воно буде липнути до рук. Так і має бути! А начинку беріть будь-яку! Спробуйте приготувати, я впевнена що вам сподобається.

19.03.2019 12:08

Смажені пиріжки “Як пух”

1 скл. молока ( 250 г), 1 скл. води (можна готувати пісний варіант – повністю на воді, теж смачно!), 20 г дріжджів, 1 ст. ложка цукру, 0,5 ст. ложки солі, 2 ст. ложки олії, 3 ст. ложки горілки, 500-650 г борошна. Начинка: картопляне пюре з зеленню, яйце з зеленою цибулею, тушкована капуста, мясний фарш тощо.

Дріжджі розвести в теплому молоці та воді, додати 1ст. ложку цукру, сільДодати олію, горілку, просіяне борошно, замісити тісто. На вигляд воно має бути не забите, липке. Залишити на 40-60 хв в теплі.

Працюючи з тістом далі, долоні присипати борошном, бо тісто буде липке. Зробити кульку, покласти начинку, защипнути краї, викласти на дошку. Коли буду готові всі пиріжки, починати смажити ті, що зліпили першими. Олії має бути трішки більше, ніж для смаження будь-чого іншого. Смажити без кришки з двох боків.

Рецептом поділилася Ірина Сало