Скумбрія в банці – соковита і смачна риба з овочами без заморочок

Сказати, що це смачно, це нічого не сказати. Це дуже смачно! А ще дієтично, швидко, просто і мінімум брудного посуду. така скумбрія дуже смачна гарячої, а коли охолоне, її можна додавати до салатів.

Скумбрія в банці

2 скумбрії, 1 морквина, 1 цибулина, 1 ст. ложка олії, 2 горошини духмяного перцю, сіль, 1 лавровий листок, кілька зерен коріандру, базилік, розмарин.

Рибу помити, випатрати, порізати порційними шматками. Моркву крупно потерти, цибулю порізати півкільцями. Скласти шарами у банку: морква, риба, цибуля, морква… Кожен шар злегка присолювати. Зверху вилити 1 ст. ложку олії, покласти спеції. Накрити фольгою, поставити у холодну (!) духовку, ввімкнути 180 ОС, запікати близько 1 год.

Готувати таким чином скумбрію можна не тільки в банці, а й скляній жаростійкій каструлі або мисці з кришкою.

Таку скумбрію можна зробити про запас. Для цього рибку з овочами треба розкласти у банки, що закручуються. Щойно риба буде готова, закрити їїстерильними кришками, вкутати до повного охолодження, а потім поставити у холодильнику. У такому вигляді рибка зберігається 2 тижні точно, можливо, і більше.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook