Кухня Рецепти

Шинка у медовому соусі

Обирайте для випікання тільки свіже, а не морожене м’ясо. У такому разі шинка буде соковитою.

02.04.2018 16:37

Смаку меду зовсім не відчувається, тому не бійтеся його додавати! Якщо хочете, щоб шинка була максимально ароматною, залиште її маринуватися мінімум на добу. 

Шинка у медовому соусі

1 кг філе свинини (шиї), 5–8 зубців часнику, 2 ст. ложки соєвого соусу, 1 ст. ложка меду, сіль, перець.

  1. Натерти м’ясо сіллю, перцем, нашпигувати порізаним часником, полити соєвим соусом, натерти медом. Залишити маринуватися мінімум на 1 год.
  2. Якщо шматок нерівний, обв’язати ниткою, можна обкласти лавровим листям.
  3. Форму змастити олією і викласти м’ясо.
  4. Пекти у фользі (може пригорати мед) близько 1 год, спершу за температури 200 ОС (15 хв), далі зменшити температуру.
  5. За 15 хв зняти фольгу і зарумянити.