Швидка і смачна паска з родзинками

Цю паску готувати дуже швидко. Порція тіста не велика, виходить чотири середні пасочки. Паски високі, дуже смачні та пухкі. А ще це хороший рецепт паски для початківців, або для тих, хто не дуже любить возитись із дріжджовим тістом.

Паска з родзинками

1 скл. молока, 50 г дріжджів, 4 жовтки, 1 скл. цукру, 100 г масла, 4 скл. борошна, 15 г ванільного цукру, 3 ст. ложки олії, 1 скл. родзинок.

У ледь теплому молоці розчинити 1 ст. ложку цукру та дріжджі. Залишити в теплому місці на 15-20 хвилин. Жовтки збити зі склянкою цукру до білого кольору, додати тепле розтоплене масло, олію, ванільний цукор, перемішати все міксером. Влити у молоко з дріжджами, перемішати. Додати муку та замісити тісто. Додати склянку вимитих та просушених родзинок. Все, тісто для паски готове!

Викласти його у форми для пасок, змащені жиром. Але форму наповнити тістом лише на 1/3. Залишити паски підростати у формах на три години. Змастити збитим жовтком, прикрасити за бажанням. Випікати паски  в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності. Перевірити, чи пропеклись за допомогою дерев’яної шпажки.

Пекла і фотографувала Олена Щупак

ВАМ ТАКОЖ СПОДОБАЄТЬСЯ

Паска з олександрійського тіста

Паска для зайнятих, яка сходить в холодильнику

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook