Штрудель з бананом

Це пиріг із супертонкого розкачаного тіста, в яке загорнута начинка, найпопулярніша – яблука з корицею («Віденський штрудель»).

Інгредієнти:

Тісто: 240 г борошна, 8 ст. ложок води (кімнатної температури), 40 мл олії, дрібка солі.

Начинка: 300–400 г підсушеної полуниці, 1–2 банани, 3–4 ст. ложи панірувальних сухарів, 2 ст. ложки масла, 1 жовток, 100 г родзинок, 2 ст. ложки цукру.

Замісити тісто, змішавши всі інгредієнти. Покласти його у миску, накрити плівкою, залишити за кімнатної температури мінімум на 1 год. Розкачати максимально тонко (до прозорості) на полотняній серветці, припудреній борошном. Змастити розтопленим вершковим маслом (не змащувати краї), посипати сухарями.

Банан порізати навскоси дуже тонкими пластинами. Вкрити сухарі бананами, посипати шматочками полуниці (заздалегідь порізати і підсушити у сушарці або духовці, щоб стали менш соковитими), де-не-де покласти тонкі скибки свіжої полуниці (для соковитості), посипати родзинками і цукром.

Краї тіста змастити жовтком, збитим з молоком. Бічні краї загорнути досередини, щоб не випадала начинка. Далі за допомогою серветки загорнути тісто рулетом. Якщо десь у тісті є дірочки, «заклеїти» їх латочками з тіста, змастивши їх яєчно-молочною сумішшю. Перекласти на деко, застелене пергаментом, зробити дірочки зубочисткою, змастити яйцем, збитим з молоком. Запікати за температури 180 °С 25–30 хв. Посипати цукровою пудрою.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook