Шоколадний пиріг із сирно-кокосовими кульками. Простий і красивий десерт

Дуже ефектний на вигляд, але простий у приготуванні пиріг-торт. Коли ви його розріжете і шматочок покладете на блюдце – гості ахнуть!

Шоколадний пиріг із сирно-кокосовими кульками

Кульки: 250 г сиру, 2 жовтки, 50 г цукру, 50 г кокосової стружки, 1–1,5 ст. ложки крохмалю (якщо сир сухий – менше, якщо мокрий – більше). Тісто: 4 яйця, 100 г цукру, 50 г шоколаду, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 3 ст. ложки какао, дрібка солі, ванілін, 1 ч. ложка розпушувача. Форма 22-24 см.

Сир перетерти з жовтками і цукром, додати крохмаль, кокос, вимішати, сформувати кульки однакового розміру. Приготувати тісто: Збити білки з половиною до стійких піків, відставити у холодильник. Збити жовтки з рештою цукру, додати розтоплений шоколад, ванілін, просіяне борошно, крохмаль і какао. Лопаткою акуратно вмішати збиті білки. Форму застелити змащеним олією пергаментом, викласти кульки, залити шоколадним тістом. Випікати при 170 ОС 30–40 хв. Можна також пекти у мультиварці. Готовий остиглий пиріг можна полити шоколадною помадкою або розтопленим шоколадом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook