Щоб ножі завжди були гострими

Вас теж дратують тупі ножі? Тоді прочитайте!

Тупі ножі на кухні – вічна проблема. Достатньо дотримуватися кількох порад, щоб ножі залишалися гострими.

  • Одне з найважливіших правил догляду за ножами – завжди зберігати їх окремо від інших кухонних предметів: у спеціальній підставці, в окремому контейнері або ящику. Головне – не тримати з ложками та виделками.
  • Використовувати ножі за призначенням: ножем для хліба краще різати тільки хліб, ножем для овочів – овочі. Тверді кістки або шматки м’яса рубати спеціальною сокиркою.
  • Не мити ніж гарячою водою. У водопровідній воді містяться солі, здатні роз’їдати метал, а гаряча вода прискорює цей електрохімічний процес. Що гарячіша вода, то швидше відбуватиметься реакція, яка веде до затуплення вістря ножа.
  • Не використовувати скляні і мармурові дошки. Краще використовувати дерев’яні!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook