Наприкінці ХІХ століття в Парижі, у відомому театрі „Комеді Франсез” йшла комедія, у якій головну роль грала популярна акторка, улюблениця публіки Сюзетт.
За сценарієм п’єси героїні доводилося в одній зі сцен апетитно смакувати млинцями. Через те що вистава йшла щоденно і їсти млинці бідній Сюзетт доводилося щовечора, вони їй добряче набридли.
Серед шанувальників акторки був і шеф-кухар ресторану „Маріво”, розташованого поряд із будівлею театру. Так-от, через любов і співчуття до свого кумира кухар вирішив „винайти” особливі млинці: маленькі, легенькі й смачні.
Відтоді Сюзетт щодня отримувала тарілку зі свіжими, апетитними, такими, що тануть у роті, млинцями і з’їдала їх з превеликим задоволенням.
Акторка на знак своєї вдячності дозволила повару назвати його фірмову страву її ім’ям. Приготуйте млинці „Сюзетт” і відчуйте себе в Парижі…
Млинці „Сюзетт”
350 г борошна, 350 г вершків, 6 яєць, 70 г цукру, трохи солі, склянка лікеру, апельсиновий сік, вершкове масло.
- Борошно просіяти, вимішати з цукром, сіллю і яйцями. Поступово, не перестаючи мішати, влити вершки. Коли маса стане однорідною, поставити у прохолодне місце.
- Потім пекти млинці, як зазвичай, на сковорідці невеликого розміру, з обох боків. Коли знімете – згорніть рулетиком, перекладіть на тарілку, полийте розтопленим маслом і лікером.
- Окремо в соуснику можна подати підігрітий апельсиновий сік.