Кухня Поради

Продукти, які краще не купувати про запас

Купувати їх – це те ж саме, що викинути гроші на вітер.

31.03.2020 10:25

Часто в продовольчих магазинах влаштовують розпродажі. Ціни на деякі товари знижуються наполовину. Виникає спокуса придбати ті чи інші продукти про запас. Однак довгому зберіганню підлягають далеко не всі продукти. Ось кілька прикладів на підтвердження цього, інформує Ukr.Media.

Борошно

Борошно пшеничне 1 кг., цена 8,50 грн./т, купить с.м.т ...

Якщо хочеться запастися борошном на тривалий час, щоб порадувати близьких кулінарними шедеврами, не варто цього робити. Вся річ у тім, що борошно має здатність вбирати в себе вологу. Крім цього, в борошні часто заводяться жучки. Вони можуть відкладати свої личинки не тільки в борошні та крупах, але і в меблях. Тоді позбавлятися від них потрібно буде тривалий час, бо вивести личинки не так вже й просто.

Соняшникова олія

Чим відрізняється рафінована олія від нерафінованої соняшникової ...

Олія не любить сонячне світло, тепло, перепади температур, а ще вона не повинна контактувати з повітрям. Це губить всі поживні властивості олії. Якщо немає можливості дотримуватися всіх перерахованих умов, то соняшникову олію про запас купувати не рекомендується. Вона просто згіркне і зіпсує смак будь-якої страви.

Соуси

Домашні соуси до м'ясних страв, які абсолютно безпечні для фігури

Кетчуп і майонез зазвичай продаються на розпродажах, коли підходить до кінця термін їх придатності. Якщо відкрити пакетик з соусом, то його треба вжити якомога раніше. З кожним днем соус втрачає свої властивості, в ньому з великою швидкістю починають розмножуватися шкідливі мікроби. З кожним днем їх кількість збільшується у декілька разів. Отруїтися майонезом дуже просто, а відновитися після отруєння важко. Краще не ризикувати та купувати тільки свіжі соуси.

Горіхи

Горіхи: волоський, фундук, мигдаль, кеш'ю, фісташки, бразильський ...

Горіхи відносяться до того виду харчових продуктів, які завдають непоправної шкоди здоров’ю, якщо вживаються після тривалого зберігання. Річ у тім, що в складі горіхів присутні натуральні олії. Вони здатні прогіркнути і стати на смак гіркими та несмачними. Небезпека полягає в тому, що в горіхах з’являється цвіль, шкідлива для здоров’я людини. Її не видно, вона не має кольору і запаху, але призводить до онкологічних захворювань при регулярному вживанні.

Дріжджі

Як замінити живі дріжджі сухими | Сім'я і дім

Багато господинь прагнуть про запас взяти кілька пачок дріжджів. Вони не приносять організму ніякої шкоди навіть у тому випадку, якщо вийшов термін придатності. Зате тісто з простроченими дріжджами не зможе піднятися, випічка не вийде. Тому краще всього не використовувати для тіста дріжджі, у яких вийшов термін придатності.