Кухня Рецепти

Помідори квашені з гірчицею

Завжди квашу на зиму помідори за цим рецептом. Приготуйте – не пошкодуєте! Дуже смачні!

12.08.2019 15:26

Помідори квашені з гірчицею

5-літрове відро (пластикове, як зі сметани чи оселедця): помідори. Розсіл: 10 л холодної джерельної води, 2 скл. солі, 2 скл. цукру, листя хрону, 25-30 г сухої гірчиці (порошку) на 5-літрове відро або 2 ст. ложки на 3-літрову банку. Склянка – 250 мл.

Помідори помити, скласти у відро, залити холодним розсолом (усе змішати до розчинення солі і цукру, не гріти), зверху покласти листя хрону і посипати його порошком гірчиці (тонким шаром). Закрити кришкою, опустити у погріб. Будуть готові через місяць.

Можна класти у 3-літрові банки, закривати капроновою кришкою.

Рецептом поділилася Олександра Бондаренко