Кухня Рецепти

Пляцок “Слойка вишнево-горіхова” з подвійним кремом

Це як торт “Наполеон”, але у сто разів смачніше! Цей пляцок із незвичайними вишневими і горіховими коржами, а також двома видами крему – масляним і маковим. Бомбезне поєднання! Рецепт – перевірений, від гарної господині.

17.04.2019 15:26

Пляцок “Слойка вишнево-макова”

Тісто: 1 п. вершкового маргарину, 3-3,5 скл. борошна, 3 жовтки, 1 скл. сметани (20%). Форма 23Х26 см.

Маргарин перетерти з борошном, додати сметану, жовтки і замісити тісто. Поділити на 6 частин і на ніч поставити в холодильник.

Начинка: 800 г вишень у власному соку, 2 п. вишневого желе, 1 п. ванільного цукру, 3 ст. ложки крохмалю, 3 білки, 1 скл. цукру, 300 г волоських горіхів.

Вишні відцідити і з’єднати з сухою сумішю желе, крохмалем і ванільним цукром. Білки збити з цукром і додати різані горіхи.

Розкачати частину тіста, викластио 1/2 вишень, накрити другою частиною тіста, защипати краї, проколоти виделкою і випікати 25 хв при 190 градусах. Зробити 2 таких коржі. Третій зробити з білково-горіховою масою.

Крем 1: 300 г масла, 150 г цукру (можна замінити заварним кремом). Крем 2: 250 г макової маси (готової), 50 г цукру, 100 г масла.

Зібрати пляцок. Вишнева паляниця, маковий крем, масляний крем, білково-горіхова паляниця, маковий крем, масляний крем, вишнева палиниця, шоколадна глазур або інший декор.

Рецептом поділилася Оля Остапенко