Кухня Рецепти

Пляцок-медовик «Невістка» з чорносливом та коньяком

Цей пляцок з медом, чорносливом, коньяком, згущеним молоком та арахісом виходить дуже ніжним і м’яким. Правда, їсти його одразу не можна, він має постояти кілька годин, щоб просочитися смачним кремом. Але це того варте!

20.01.2020 10:50

Пляцок «Невістка»

Для тіста: 4-5 скл. борошна, 3 яйця, 200 г цукру, 100 г масла, 3 ст. ложки меду, 18 г порошку до печива.

Для крему: 500 мл згущеного молока, 300 г масла, 300 г чорносливу, 1 скл. смаженого арахісу, 2 ст. ложки коньяку.

Яйця збити з цукром до густої піни. Додати масло і знову збити. Тоді додати мед і добре вимішати. Борошно просіяти, додати порошок до печива і швидко замісити тісто. Поділити його на 5 частин.
Тісто має вийти дуже м’яким.

Форму для випікання використовувати прямокутну діаметром 24*38 см. При формуванні пляцка розділити коржі на дві рівні частини, вийде 10 коржів. Їх слід тонко розкачати і випікати при температурі 180 градусів 5-7 хв. Після випікання коржі слід обережно діставати з деко, адже вони дуже крихкі.

Чорнослив промити, залити водою, щоб покрила сливи. Додати 2 ст. ложки цукру. Довести до кипіння і варити 5-7 хв. Відвар злити у посудину, а чорнослив пропустити через м’ясорубку (середнє або мілке сито).

Масло збити до пишної маси, додати згущене молоко та коньяк. Зібрати пляцок. Викласти на верх коржа чорнослив. Посипати смаженим арахісом, трішки подрібнити в крихту. Змастити кремом. Накрити коржем. Так перекласти всі коржі. Верхній корж можна залити шоколадною глазурю. Обов’язково залишити на 2-3 год. при кімнатній температурі, а далі поставити в холодильник.

Рецепт Тані Козак, пекла і фотографувала Юлія Вовк