Кухня Рецепти

Підбивані крумплі

Інгредієнти: На 1,5-літрову каструлю супу: 3 великі картоплини, 1 невелика цибулина, 300 г сметани, 70 г масла, 1 ст. ложка борошна, 4–5 лаврових листки, сіль, білий перець, 1–1,2 л води. Почистити картоплю й порізати кубиками середнього розміру. Добре промити від крохмалю і залити холодною водою. Дрібно посікти цибулю. У каструлі на малому вогні обсмажити цибулю […]

03.03.2017 12:33

Інгредієнти:

На 1,5-літрову каструлю супу: 3 великі картоплини, 1 невелика цибулина, 300 г сметани, 70 г масла, 1 ст. ложка борошна, 4–5 лаврових листки, сіль, білий перець, 1–1,2 л води.

Почистити картоплю й порізати кубиками середнього розміру. Добре промити від крохмалю і залити холодною водою. Дрібно посікти цибулю. У каструлі на малому вогні обсмажити цибулю в маслі до м’якості. З картоплі злити воду, ще раз її промити і вкинути до цибулі, долити 1 л холодної води. Довести до кипіння, додати сіль, білий перець і лавровий лист. Варити до готовності картоплі. Змішати сметану з ложкою борошна у великій (!) мисці, розтерти до однорідності.

Зняти суп з вогню, вийняти з нього лаврове листя. Черпаком потроху додавати рідину з каструлі у сметану, постійно помішуючи. Коли миска буде майже повна, а «підбиванка» однорідна, гладка і досить рідка, щоб її можна було лити, залити її назад у каструлю, до решти супу і картоплі. Якщо сметану влити відразу у каструлю, вона зіб’ється у грудки. Тому лінуватися не варто. Ще раз довести до кипіння й одразу подавати. Або ж збити суп у блендері на пюре і подавати з грінками.