Кухня Рецепти

Печиво “Їжачки” з сюрпризом. Рецепт із маминого записника

Це старий рецепт, але дуже добрий! Колись таке печиво пекли на всі свята і зараз частенько готуємо. Всередині кожного печива горішок, а зверху – глазур і кокос або потерті вафлі.

14.02.2020 17:01

Печиво “Їжачки” з сюрпризом

1 скл. смальцю, 1 скл. сметани, 1 п. маргарину, борошно (скільки візьме тісто, приблизно 4 скл.). Глазур: 1 скл. цукру, 100 г масла, 2 ст. ложки какао, 7 ст. ложок молока.

Смалець розтопити, додати сметану і м’який маргарин, замісити, підсипаючи борошно. Покласти тісто на ніч у холодильник. Тісто розкотити, вирізати кружечки, всередину кожного покласти горішок, защипнути в кульку. Або зробити іншим зручним способом. Випекти при 180 ОС хвилин 20. Можна всередину класти начинений горіхом чорнослив. Коли печиво охолоне, вмочити його у глазур (усе проварити й охолодити до теплого стану) і обваляти у тертих вафлях, січених горіхах або кокосовій стружці.