Пастила «Фруктова жуйка» і сироп. Заготовка 2 в 1

З однієї партії фруктів (до речі, будь-яких) можна одразу приготувати два десерти: пастилу і сироп. Жодних відходів і швидше висушування!

Пастила «Фруктова жуйка» і сироп

Фрукти, вода, цукор.

  • Будь-які фрукти (обов’язково має бути хоча б третина яблук, вони сприяють загущенню) вимити, видалити кісточки, скласти в емальований посуд і додати 0,5 л води (приблизно на 8 кг фруктів). Поставити на вогонь і прогріти до розм’якшення.
  • Потім сік злити в стерильні банки й закатати. Можна його використовувати для приготування компотів, додавати у чай, до млинців та випічки.
  • Фруктову масу, що залишилася, засипати цукром (до смаку), перемішати до розчинення цукру, викласти на застелену пергаментом бляху тонким шаром.
  • Винести бляху з фруктовою масою на відкрите повітря й дати підсохнути.
  • Через добу корж перевернути й залишити ще на одну – дві доби.
  • Потім жуйку нарізати, зберігати в банках.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook