Кухня Рецепти

Паска «Учительська»

Паска надзвичайно ароматна і ніжна, довго не черствіє. Цього вдається досягти завдяки незвичним для паски інгредієнтам – сметані та картопляному пюре.

13.04.2017 09:52

Інгредієнти:

Тісто: 4 скл. теплого кип’яченого молока, або підігрітих вершків, або нежирної рідкої сметани (можна взяти по 2 скл. молока і сметани), 3 скл. цукру, 6 яєць, 200 г масла, по 100 г олії і дріжджів, по 1 ст. ложці коньяку і картопляного пюре, 1 п. ванільного цукру, 0,5 ч. ложки солі, приблизно 12 скл. борошна.

Помадка: 1 скл. цукрової пудри, 5 ст. ложок апельсинового соку.

Тепле кип’ячене молоко чи підігріті вершки розтерти з дріжджами. Жовтки збити з цукром, білки з сіллю. Масло розтопити й охолодити. З’єднати молоко (вершки), збиті яйця, масло, олію, все перемішати і поставити у тепле місце на 4 години.

Коли опара підійде, поступово додавати просіяне борошно, вимісити, змащуючи руки олією, поки тісто буде добре відставати від рук і стінок миски. Накрити рушником і залишити у теплому місці на 30 хвилин. Ще раз вимісити й залишити у теплому місці підходити ще на 1,5–2 години.

Форми змастити маслом, дно застелити промасленим папером. Розкласти тісто (1/3 об’єму), дати підійти до 3\4, змастити яйцем, випікати 45–55 хвилин. Виймати з формочок охолодженими. Щоб пасочки гарно відставали від стінок форми, класти їх боком на стільницю.

Цукрову пудру втерти з підігрітим апельсиновим соком, доки маса стане однорідною, як крем. Змастити паски. Паска надзвичайно ароматна і ніжна, довго не черствіє.