Кухня Рецепти

Молдавські весняні плацинди з сиром і зеленню

Молдавські плацинди – проста і дуже смачна страва з тіста з різними начинками, як солодкими, так і солоними. Взимку плацинди частіше готують з картоплею, капустою, грибами. А починаючи з весни, – з сиром і великою кількістю зелені.

27.02.2019 13:39

Плацинди

3 скл. борошна, 200 г масла, 1 яйце, 3 ст. ложки олії, дрібка солі, 2 ч. ложки оцту. Начинка: 500 г сиру, 2 яйця, по 0,5 пучка кропу і зеленої цибулі, сіль.

Холодне масло натерти. У склянку (200 мл) розбити яйце, додати олію і оцет. Налити холодну воду до повної склянки. Розмішати все до однорідності.

Борошно розтерти руками з ершковим маслом до стану крихти і додати вміст склянки. Замісити тісто, розділити його на 7 частин. Накрити плівкою і поставити на 1 год в холодильник.

До сиру додати дрібно нарізану зелень, яйця, сіль. Все добре перемішати.

Потім починайте формувати плацинди. Тісто краще не діставати все відразу з холодильника. Брати по 1 кульці. Посипати стіл борошном. Зробити руками корж. Розкачати тісто качалкою від середини до країв в дуже тоненький корж, майже прохорий. На середину коржа викласти 2-3 ст. ложки начинки. Скласти тісто конвертом.

На розігріту сковороду з олією викладати плацинди швами вниз і смажити по 5 хв з кожного боку.

Джерело