Кухня Рецепти

«Мочена» індичка з апельсинами, яблуками і чорносливом

Я переконалася: якщо тушку індички, качки, гуски чи курки перед випіканням на ніч залити маринадом, м’ясо виходить набагато соковитішим і смачнішим. Мій улюблений фарш для птиці – з яблук, апельсинів і чорносливу. Ділюся своїм рецептом.

13.12.2018 11:05


Індичка (4–5 кг).

Для маринаду: по 1 цибулині, морквині і кореню петрушки, 0,5 кореня селери, по 1 ч. ложці натертого кореня імбиру, кориці, чорного і духмяного меленого перцю, цукру, 1 скл. (200 г) солі, 3,5 л води.

Для обмазування тушки: 6 зубців часнику, по 1 ст. ложці меду, гірчиці, сметани і суміші сухих трав (базилік, чебрець, орегано, розмарин).

Начинка: апельсини і яблука (кисло-солодкі), 100 г чорносливу.

  • Закип’ятити воду, додати усі інгредієнти маринаду і поварити 15 хв, охолодити, залити індичку. Маринувати 12–14 год, кілька разів перевернути. Відтак витягнути і натерти зверху і всередині сумішшю часнику, меду, гірчиці, сметани і трав. 
  • Яблука і апельсини (зі шкіркою) розрізати на 4 частини, додати чорнослив і нафарширувати індичку, зашити. Перекласти в гусятницю (на дно можна покласти порізані яблука) і поставити в гарячу духовку. Запікати 3–3,5 год.
  • Протягом останньої години час від часу поливати соком, який виділяється. Індичка готова, якщо при наколюванні ніж чи виделка м’яко входять у м’ясо і не виділяється рожевий сік. 
  • Час запікання магазинної індички визначаю так: на кожен кілограм тушки – 40 хв, тобто тушку вагою 4 кг запікаю приблизно 3 год.
  • Галина ШЕРШУН, м. Ковель