Маринована цвітна капуста. Смачна і хрумка закуска

Мариновану цвітну капусту за цим рецептом можна приготувати всього за одну добу. Вже на наступний день хрусткі мариновані суцвіття можна подавати до столу, як закуску або у складі салатів. Рецепт дуже простий і зрозумілий, тому приготувати таку капусту зможе будь-хто.

Маринована цвітна капуста. Смачна і хрумка закуска

Інгредієнти: 1 голівка цвітної капусти, 1 морквина, 3-5 зубчиків часнику, 5 ст. л. олії, 5 ст. л. оцету, 1 ст. л. солі, чорний перець горошком (за смаком), 3 ст. л. цукру, 1 л води.

Поділити капусту на суцвіття, не занадто дрібні, але й не великі. Тоді капуста швидше промаринується. Моркву нарізати півкільцями. Часник нарізати пелюстками. В глибокий посуд викласти суцвіття цвітної капусти, наступним шаром – нарізану моркву і часник.

Тепер необхідно приготувати маринад. Для цього в окремій каструлі нагріти 1 літр води, додати сіль, цукор, рослинну олію і перець горошком. Коли вода закипить влити в маринад оцет і вимкнути.

Залити капусту з морквою і часником гарячим маринадом. Зверху придавити капусту пресом і залишити на добу маринуватися при кімнатній температурі. Коли капуста промаринується, перекласти її в іншу ємність і зберігати в холодильнику.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook