Малиновий «Рахат лукум»
1 скл. малини, 200 мл води, 200 г цукру, 50 г крохмалю, 1 ч. ложка желатину, цукрова пудра (для обсипання).
- Малину всипати в каструлю, додати цукор, влити воду, довести до кипіння і варити кілька хвилин. Відтак перетерти через сито. Має вийти 300 мл малинової суміші. Якщо трохи менше, додати води.
- У малинову суміш всипати 40 г крохмалю, розмішати, довести до кипіння і варити, безперервно помішуючи, до загусання 20 хв. За цей час маса має загуснути.
- Зняти з вогню. Желатин розвести у 2 ст. ложках гарячої води.
- Форму 15 на 10 см, застелену пергаментом, присипати крохмалем. У теплу малинову масу влити желатин, розмішати і викласти масу в форму.
- Дати застигнути, можна поставити в холодильник. Вийняти лукум з форми, нарізати кубиками і обваляти в цукровій пудрі.