Кухня Рецепти

Маково-кокосовий пляцок. Вишуканий торт!

Цей пляцок з маком, кокосом та какао. Він неймовірно смачний і гарний у розрізі. Я готувала в формі 32*25 і пропорції збільшила у два рази, пляцок вийшов вагою понад 5 кг. Коржі випікала кожен окремо (4 коржа).

12.03.2020 15:30

Маково-кокосовий пляцок

Форма 30/40

Шоколадне тісто: 2 жовтки, 50 г цукру, 120 г масла, 1 ст. ложка сметани, 1,5 ч. ложки розпушувача, 1,5 ст. ложки какао, 140 борошна.

Жовтки розтерти з цукром, додати охолоджене розтоплене масло, сметану, розпушувач, какао і борошно. Вимішати.

Кокосове тісто: 5 білків, 220 г цукру, 150 г кокосової стружки, 50 г цукатів.

Збити білки з цукром до піків, додати кокосову стружку, цукати й акуратно перемішати.

Макове тісто: 200 г меленого маку, 150 г масла, 2 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка манки, 3 яйця, 100 г цукру, 1 ч. ложка розпушувача.

До меленого маку додати м’яке вершкове масло, борошно, манку, збиті яйця з цукром й розпушувач. Добре вимішати.

Крем: 350 г масла, 1 банка згущеного молока.

Збити масло зі згущеним молоком.

Сформувати торт. Перемазати кожен корж кремом. Прикрасити шоколадною помадкою.

Пекла і фотографувала Юлія Пилипенко