Кухня Рецепти

Лиганці з сиром та мачанкою

Незважаючи на те, що готувати лиганці трохи довше, аніж галушки, вони є дуже ситною, поживною та смачною стравою, яка сподобається усім членам сім’ї.

02.05.2017 10:04

Інгредієнти:

Тісто: 700 г картоплі, 1 яйце, 330 г крохмалю, 1 ст. ложка сметани (або вершків), сіль.

Начинка: 100 г домашнього жирного сиру, кілька гілочок кропу.

Мачанка: 50 г копченого сала, 1 цибулина, кілька гілочок кропу, 150 г сметани, сіль, перець.

Картоплю зварити у кожушку, охолодити у холодній воді, почистити, потовкти, додати яйце, сметану (або вершки), трошки солі та крохмаль. Замісити туге тісто. Сформувати невеличкі кульки та покласти у кожну начинку.

Для начинки добре розтерти сир із сіллю та кропом. Начинені лиганці варити у підсоленій киплячій воді 7–10 хв. Подавати з мачанкою (сало порізати шматочками, обсмажити, додати цибулю, смажити до золотистого кольору, додати сметану) і кропом.