квас

Квас на цикорії (на ячмінному напої “Ранок”) “Смак дитинства”

Усе минуле літо "підганяла" свій рецепт квасу. Тепер він ідеальний, і хочу з вами ним поділитися. Квас виходить дуже смачний, з бульбашками, в міру солодкий. Цикоріємо не чути, а смак - як у дитинстві!

Квас на цикорії

На 1,5 л квасу: 1 ч. ложка з чубком цикорію (або ячмінного напою з цикорієм “Ранок”), 5 ст. ложок цукру, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти, 0,5 ч. ложки сухих дріжджів, 1,5 л очищеної або холодної кипяченої води. Я роблю 3 л через день.

Окремо закипятити невелику кількість води (до 1 л) . В окремий посуд скласти всі інгредієнти (окрім дріжжів!!!), залити окропом (на 1 порцію десь 250-300 мл), ретельно все розчинити. Додати води, щоб рідина була тепленька (для дріжжів, щоб не запарились), знов перемішати, вилити в пляшку, поставити на підвіконня, на сонечко. Якщо зробили зранку (десь 10-11 год), то залишити до 19-20 на підвіконні, тоді – в холодильник. Зранку квас готовий. Якщо приготуєте пізнього вечора – то десь до 16 год наступного дня. Пляшки ретельно закручуйте! Якщо не розливати у пляшки, а залишити у каструлі, то квас виходить негазованим. Тому розливати у пляшки обовявязково – пластикові або скляні. Тоді квас виходить дуже смачний, з бульбашками, в міру солодкий.

Рецептом поділилася Інга

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook