Кухня Рецепти

Квас із листків смородини та м’яти

Квас буває не тільки фруктовим, хлібним, а й навіть таким “листковосмородиновим”. А якщо додати м’яти – він перевершить очікуванння.

02.08.2018 15:18

Квас із листків смородини та м’яти

Інгредієнти:
4 листочки чорної смородини, 5–10 листочків м’яти, 50 г родзинок, 200 г цукру, 40 г дріжджів, 500 г житніх сухарів, 4 л води.

Скибочки хліба підсушити в духовці до темно-коричневого кольору. Сухарі залити окропом і поставити в тепло на 3–4 год. Сусло процідити через кілька шарів марлі, додати цукор, розведені в склянці дріжджі, а також м’яту і листя смородини. Накривши посуд тканиною, дати квасу настоятися в теплому місці 10–12 год. Коли сусло добре перебродить, його слід знов процідити і розлити у пляшки, в кожну покласти по кілька родзинок. Пляшки міцно закрити та поставити на холод. Через три доби квас готовий.