Консервовані помідори-їжачки

Надзвичайно симпатичні помідорчики! Так, з ними треба погратися, але результат цього однозначно вартий!

Консервовані помідори-їжачки

Помідори (тугі, невеликі), часник. На 1 л маринаду: 3 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка солі. На літрову банку 0,5 ч. ложки оцтової есенції.

Помідори помити, насухо витерти. Часник почистити і нарізати тонкою соломкою. На три банки по 1,5 л йде дві великі головки. У кожному помідорі зубочисткою зробити проколи, у них вставити часникову соломку.

Скласти їжачки у чисті ошпарені банки. Одну банку з помідорами залити холодною водою, злити і визначити, скільки рідини знадобиться на потрібну кількість банок.

Зробити маринад, закип’ятити його і залити у банки. Через 5–7 хв маринад злити, знову закип’ятити і знову залити у банки.

У кожну банку додати оцтову есенцію з розрахунку 0,5 ч. ложки на літрову банку (на дволітрову банку потрібно 1 ч. ложка есенції).

Закрутити, перевернути догори дном, укутати.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook