Кухня Поради

Ідеальний гриль: меню вечірки для дачі

Коли надворі стає тепліше, хочеться швидше вибратися на природу. Влаштувати веселу вечірку на дачі після важкого тижня, запросити близьких людей. Ми підготували підбірку страв, якими можна здивувати друзів, чи урізноманітнити звичайне меню на пікніку.

26.03.2020 13:37

Король страв на дачному пікніку — шашлик

Шашлик є найпопулярнішою стравою, яку готують на природі. Його головною особливістю є різноманітність варіантів приготування. Навіть якщо у вашій компанії його дуже полюбляють, завжди можна спробувати новий рецепт. Наприклад, додати до маринаду ананасовий сік, або підібрати для шашлику новий вид м’яса.

Соковитий стейк

Стейк також часто обирають як основну страву для приготування на грилі. Ви ж можете спробувати новий рецепт приготування стейку. Один з варіантів маринаду: змішати соєвий соус, кетчуп, спеції та часник. М’ясу треба маринуватися в цій суміші протягом кількох годин. Потім стейк слід смажити по декілька хвилин з кожного боку. Час залежить від бажаного ступеня обсмаження.

Овочі гриль

Цей варіант підходить, якщо в компанії є вегетаріанці, або ж якщо вам хочеться зробити перерву від м’ясної їжі. Для гриля найкраще підійдуть помідори, кукурудза, цукіні, баклажани, кабачки, перці. Овочі необхідно вимити й нарізати. Потім слід додати оливкової олії, спецій. І все, овочі готові до смаження. Декількох хвилин буде достатньо, щоб вони стали рум’яними, це означає, що страва готова і може бути поданою на стіл.

Люля-кебаб

Люля-кебаб досить рідко готують на природі, у порівнянні з іншими стравами. Процес приготування не такий складний, яким здається. Для початку м’ясний фарш необхідно перемішати з усіма спеціями, цибулею, часником та салом. Отриману суміш слід помістити в миску, полити олією і залишити на ніч в холодильнику. Потім фарш треба щільно нанизати на шампур і смажити до приготування.

Якщо часу на приготування замало, ви можете замовити люля-кебаб з доставкою на сайті.

Свинячі реберця на грилі

Для реберець найкращим маринадом буде суміш різних спецій. Час смаження — приблизно 30 хвилин. Під час процесу приготування м’ясо треба постійно перевертати. Після перших 15 хвилин на грилі ребра слід змазати соусом на ваш вибір.

Смачного!