Кухня Рецепти

Горщик «2 в 1»

Така страва – справжня прикраса обіду чи вечері. А ароматна запечена кришечка з тіста смакуватиме краще за будь-який хліб!

04.03.2017 20:17

Інгредієнти:
300 г свинини, 200 г печериць, 3 картоплини, 1 цибулина, спеції.

Для тіста: 300 г борошна, 180 мл води (теплої), по 0,5 ч. ложки солі і цукру, 0,5 ст. ложки сухих дріжджів.

Замісити тісто, залишити у теплому місці, щоб зійшло. Картоплю почистити і нарізати невеликими шматочками, обсмажити на олії майже до готовності. М’ясо нарізати невеликими шматочками і обсмажити в невеликій кількості олії, трохи посолити і поперчити. Печериці нарізати четвертинками, покласти в горщики. До печериць – обсмажене м’ясо. Далі цибулю, нарізану соломкою і посмажену, обсмажену картоплю. Залити все водою (трохи більше половини горщика), посолити, поперчити.

Змащеними олією руками відривати шматочки тіста і зробити кришечки для горщиків. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати до рум’яної кришечки (30–35 хв). Тісто виходить просякнутим ароматами горщика, знизу повітряне, а зверху хрустке.