Кухня Рецепти

Дуже ніжний чізкейк зі згущеним молоком

Великий плюс чізкейка у тому, що не треба морочитися із тістом для його основи. А начинка завдяки вершкам і згущеному молоку виходить ніжною-ніжною. Смакота!

09.11.2018 12:27

Дуже ніжний чізкейк зі згущеним молоком

250 г печива типу “До кави”, 150 г масла, 600 г сиру, 2 яйця, 200 мл вершків (20%), 2 ст. ложки крохмалю, 0,5 б. згущеного молока, ваніль.

Печиво скласти у 2 торбинки і потовкти товкачем, щоб перетворилося на дрібні крихти, або змолоти за допомогою блендера чи качалки. Перемішати його з розтопленим. Викласти суміш у форму і утрамбувати, зробивши пальцями бортики.

Збити згущене молоко і вершки. Окремо збити до пишності білки. Сир змолоти блендером з жовтками, крохмалем, ванільним цукром, додати вершкову суміш, збити. Ввести білки, перемішуючи ложкою.

Викласти сирну масу на корж. Випікати в розігрітій до 200 °С духовці 5-10 хв. Потім накрити фольгою і пекти при 170 С ще близько 45 хв.

Готовий чізкейк залишити у вимкненій духовці на 10 хв, потім привідкрити дверцята і витримати ще ще на годину. На ніч поставити у холодильник. Прикрасити ягодами, фруктами або шоколадом.