Домашні шпроти з мойви. Готую вже 7 років. На смак, як магазинні

Дуже люблю домашні шпроти, бо вони на смак точно, як з консерви. Навіть кращі, без характерного присмаку штучного диму. До свят завжди готую шпроти і на бутерброди, і в салати. Та й в будень їх смачно їсти просто з картоплею.

Домашні шпроти з мойви або салаки

1 кг свіжомороженої салаки або мойви, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка цукру, 7-8 горошин запашного перцю, 4 лаврові листки, 150 мл олії, 2 ст. ложки чорного чаю (заварки), 2 жмені цибулиння + 1,5 скл. води, 5 шт. чорносливу.

Рибу розморозити наполовину, так буде легше її почистити. Видалити голову, нутрощі і хвіст. Замочити у воді лушпиння цибулі, додати чай, лавровий лист, перец шком, сіль, цукор. Варитии суміш з моменту закипання 15 хв. За 5 хвилин до закінчення варіння додати чорнослив. Відвар остудити і процідити.
Салаку або мойву акуратно щільненько одна до однієї викласти в каструлю гармошкою, спинкою до хвостика.
Залити рибу відваром з цибулиння і соняшниковою олією.
Поставити на вогонь, накрити кришкою і варити на най-найменшому вогні 2 години.
Риба не повинна сильно кипіти, іноді можна піднімати її з вогню, дати трохи заспокоїтися і знову поставити на вогонь.
Коли шпроти охолонуть їх можна подавати до столу. Чорнослив можна не додавати, але він надає ніжний копчений присмак.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook