Буряковий портвейн

Любителі овочевих вин кажуть, що бурякове нагадує портвейн, а морквяне – сухе шеррі. Овочі варто добре вимити щіткою, знімати шкірку не треба

Інгредієнти:

2 кг столових буряків, 3,5 л окропу, 50 г імбиру, цукор (на 4,5 л соку – 1 л цукру), 1 ст. ложка дріжджів, сік із двох лимонів.

Буряки нарізати скибочками, залити окропом та додати імбир. Посудину зав’язати марлею й поставити у тепле місце на чотири доби. Процідити, відміряти кількість соку і додати цукор, дріжджі та лимонний сік. Відставити у тепле місце (18–24 градуси) для бродіння. Після закінчення бродіння ретельно вимішати і дати відстоятися три дні. Процідити, розлити у скляну тару та поставити у підвал на 8–9 місяців.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook