Бурштинове повидло з яблук у мікрохвильовці (експрес-рецепт)

Пропоную но­вий, унікальний спо­сіб приготування густо­го яблучного повидла з мінімальними витрата­ми часу і сил – у мікрохвильовці. І виходить воно набагато смачнішим, густішим та ароматні­шим, ніж те, що готува­ла на плиті.

Раніше, щоб приготувати густе яблучне повидло, я ви­трачала цілий день. Це жахливо незручно, за­бризкана вся плита, а якщо пригорить… По­думала: а чому не мо­дернізувати старий ба­бусин рецепт? Навіщо перетирати яблука че­рез сито, якщо є блендер? Навіщо година­ми уварювати на плиті, постійно помішуючи, якщо є мікрохвильовка? Я трохи змінила ре­цепт і тепер готувати повидло – саме задово­лення! І виходить воно набагато смачнішим, густішим та ароматні­шим, ніж те, що готува­ла на плиті.

Яблука помити і по­різати будь-якими шма­точками (серцевину викинути). Чистити від шкірки не треба. Шма­точки покласти в каструлю, додати води і поставити на най­менший вогонь. На п’ятилітрову каструлю порізаних яблук беру 0,5 скл. води і варю 1,5 год. Іноді треба помішувати. Коли яблу­ка стануть м’якими, подрібнити у блендері до пюре. Далі 0,5 л пюре налити у посуд для мі- крохвильвки, додати 200 г цукру, переміша­ти і поставити в мікро- хвильовку на 10 хв на максимальну потуж­ність. Через 10 хв дода­ти ще 200 г цукру, знову перемішати і постави­ти у мікрохвильовку на 20 хв. Повидло готове! Воно приємного бурш­тинового кольору, гус­те і дуже ароматне. Роз­класти у стерилізовані сухі банки. Залишити банки відкритими до повного охолодження, а потім закрутити.

До речі, банки я сте­рилізую теж у мікрохви­льовці. Це дуже зручно і швидко. На дно банки наливаю трохи води і ставлю в мікрохвильов­ку на максимальну по­тужність. Наприклад, три півлітрові баночки стерилізую 8 хв.

Рецептом поділилася Зінаїда КОРЧУК

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook