Кухня Поради

Блендер вам у поміч!

Навіть у такому простому процесі, як подрібнення блендером, є свої правила. І аби не отримати замість ніжного пюре “липкий мед”, їх варто дотримуватися.

13.03.2017 17:55

Якщо ви ще не збагнули, наскільки необхідним є використання блендера під час приготування їжі для малюка, – то розповідаємо. Завдяки йому з будь-яких продуктів – риби, м’яса, овочів, фруктів – можна зробити однорідне і дуже ніжне пюре, яке дитина у віці 4-5 місяців легко засвоює. Для полегшення подрібнення додайте одну чи дві столові ложки рідини, залежно від кількості та якості продуктів, а також від бажаної їх консистенції.

Овочі. Додайте овочевий відвар, мінеральну воду чи молоко. До речі, під час приготування картопляного пюре вмикайте блендер тільки на кілька секунд, інакше пюре буде липким медом.

М’ясо. З цього продукту найважче отримати ніжне пюре. Найпростіший вихід – подрібнити м’ясо разом з овочами, одначе кладіть у блендер небагато овочів, інакше м’ясо загубиться в загальній масі пюре. Якщо дитина не з’їсть усе приготоване пюре, вона не отримає необхідної кількості білка. Якщо ви не хочете подрібнювати одночасно м’ясо та овочі, додайте до м’яса трохи мінеральної води.

Риба. Сказане про м’ясо (дивіться вище) стосується й риби.

Фрукти. Завдяки блендеру можна приготувати пюре з вишень, персиків, груш, абрикосів, яблук, полуниць тощо. Фрукти потрібно обчистити від шкірки та кісточок. Залежно від їхньої консистенції, додати трохи мінеральної води чи апельсинового соку.