Кухня Рецепти

Святкова закуска за 5 хвилин. 25 начинок для рулету з лавашу

Такий рулет можна подавати як холодну закуску, так і як гарячу. Лаваш купувати не обов’язково: можна спекти великий налисник на деку у духовці.

08.04.2018 13:00

Дзвінок: «Будемо за п’ять хвилин, зустрічай». З ким такого не буває?! Для таких випадків у кожної доброї господині в домі про запас має бути лаваш. З нього і з того, що є в холодильнику, можна зробити святкову закуску буквально за лічені хвилини.

Із вірменської «лаваш» перекладається як «добра їжа». А рулет з лавашу – суперпроста, супершвидка і суперсмачна закуска. Можна сказати, безпрограшний варіант. Начинки для цієї страви можна вибирати абсолютно будь-які, оскільки лаваш добре смакує з м’ясом, рибою, овочами і навіть салатами.

Такий рулет можна подавати як холодну закуску, так і як гарячу. Лаваш купувати не обов’язково: можна спекти великий налисник на деку у духовці. Краще для рулету використовувати два шари лавашу, викладаючи на них різну начинку.

Якщо начинка надто суха, тісто треба змастити майонезом, рідким плавленим сиром або соусом. Рідку начинку не варто використовувати – рулет розповзеться. Готовий рулет обов’язково загорнути у харчові плівку або фольгу і витримати в холодильнику мінімум 1 год.

1. Крабові палички, варене яйце, тертий сир, зелень, майонез, кілька зубців часнику.

2. Домашній сир, зелень, майонез, кілька зубців часнику.

3. М’який сир, твердий сир, свіжий огірок, кілька зубців часнику, зелень.

4. Печериці, смажені з цибулею, зелень, м’який плавлений сирок.

5. Червона риба, свіжий огірок (помідор), зелень, майонез.

6. Рибна консерва в олії, твердий сир, зелень (або салат), майонез.

7. Варений рис, варене яйце, зелень, майонез.

8. Шинка, твердий сир, свіжий огірок, зубець часнику, майонез.

9. Варені яйця, корейська морква, копчена ковбаса, майонез.

10. Свіжий огірок, морква, копчена ковбаса або м’ясо, зелень, майонез.

11. Смажена цибуля і болгарський перець, копчене м’ясо або ковбаса, зелень, майонез.

12. Обсмажений фарш, твердий сир, смажені цибуля і болгарський перець.

13. Корейська морква, шинка, майонез.

14. Гриби, смажені з цибулею, твердий сир, варені яйця, зелень.

15. Плавлений сир, смажена цибуля, часник, чорний перець.

16. Смажена куряча печінка, жирні вершки, сіль і перець. Подрібнити в блендері і поставити на кілька хвилин в мікрохвильовку.

17. Обсмажену цибулю, часник, болгарський перець, баклажан, помідори перемолоти у блендері.

18. Варені креветки, зубець часнику і масло.

19. Слабосолена сьомга, листки салату, зелена цибуля, ковбасний сир. Лаваш намазати майонезом, посипати тертим сиром, порізаною рибою і салатом.

20. Крабові палички, мариновані гриби, сир плавлений, часник, петрушка, майонез.

21. Шпроти, твердий сир, яйця, часник, майонез. Лаваш змастити часниковим майонезом, посипати тертим сиром, накрити ще одним лавашем, змастити його

майонезом, посипати тертими яйцями, викласти шпроти, скрутити рулетом.

22. Копчена курятина, смажені з цибулею гриби, м’який плавлений сир, твердий сир. Лаваш змастити плавленим сиром, посипати тертим сиром, накрити

другим лавашем, викласти гриби і м’ясо, скрутити.

23. Печінка тріски консервована, варені яйця, зелень, зелена цибуля, твердий сир, майонез.

24. Філе оселедця, морква по-корейськи, сир, майонез.

25. Смажене куряче філе, варені яйця, чорнослив.