гуска запечена

Запечена гуска: хрумка шкірочка і ніжне м’ясо

Запечена гуска, мабуть, найкраща страва на святковий стіл! Готувати просто, а виходить по-святковому смачно і вистачить на велику компанію!

Запечена гуска

  • 1 гуска (3-4 кг), 100 г білого вина,1 ст. ложка гірчиці, 1 ч. ложка паприки, 1 ст. ложка з чубком солі, 1 ч. ложка перцю, 2 яблука. 

Птицю промити, залишити, щоб стекла. Вино змішати з гірчицею, паприкою, сухим часником і перцем. Натерти гуску сіллю і полити маринадом і добре втерти в гуску, дати постояти 1 год. Підготувати рукав для запікання, всередину в гуску покласти яблука (маринад, який залишається при маринуванні гуски, залити всередину). Запакувати в рукав (крильця я обрізала, бо не помістилися). Випікати при температурі 150 градусів 3 год. Температуру приготування не збільшувати: чим менша – тим краще, в результаті виходить м’яке і ніжне м’ясо.

Рецепт і фото Марії Гнатів

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook