Закусочний рулет із сиром
- Форма 25×35 см.
- Для рулету: 6 яєць, 100 г сметани (майонезу або йогурту), 1 середня морквина, сіль, перець.
- Для начинки: 200 г домашнього сиру, 1 плавлений сирок (100 г), 2 ст. ложки сметани, 1-2 зубці часнику, 1 пучок кропу, сіль, перець до смаку, половинка червоного солодкого перцю (за бажанням).
Духовку розігріти до 170 °С. Яйця збити міксером до легкої піни, додати сметану, потерту на грубій терці моркву, сіль. Усе добре вимішати. У застелену і змащену форму (пергамент має бути якісний або ж силіконовий килимок) вилити яєчну суміш, розподілити по формі. Поставити у духовку на 10-15 хв. Вийняти, охолодити.
Начинка
Сир розім’яти вилкою (якщо надто твердий, перебити блендером), додати плавлений сирок, потертий на терці, часник через прес, сметану, подрібнений кріп, вимішати.
Змастити яєчний корж сирною масою, зверху викласти смужки червоного перцю, сформувати рулет. Обмотати у пергамент або у харчову плівку, залишити на 30 хв у холодильнику. Нарізати на порційні кусочки і подавати до столу.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також приготувати інші закуски за перевіреними рецептами від господинь:
- “Монастирська хата” із крабових паличок – оригінальна святкова закуска
- Святкова закуска за 5 хвилин. 25 начинок для рулету з лавашу
Post Views: 22