Закуска з кабачків по-корейськи. Дуже простий рецепт
Інгредієнти: 2 кг кабачків, 1 кг моркви, ½ кг цибулі, 1 склянка цукру, 1 склянка олії, 1 склянка 9% оцту, 2 ст. л. солі, 1 ст. л. меленого коріандру, 1 ч. л. чорного перцю, 1 ч. л. гвоздики, 1 ч. л. кардамону.
Моркву почистити і натерти на тертці для корейської моркви.
З кабачками зробити точно так само, тільки у молодих кабачків потрібно видалити м’яку частину з насінням: вона погано натирається, і виходить щось на зразок каші.
Ріпчасту цибулю нарізати тонкими півкільцями. У великій мисці змішати кабачки, моркву і ріпчасту цибулю.
З’єднати всі інгредієнти для маринаду (сіль, цукор, спеції, оцет) в окремій мисці, добре розмішати.
У підготовлені овочі вилити всю рослинну олію і маринад, ретельно перемішати. Накрити миску з кабачками по-корейські на зиму кришкою, або затягнути плівкою і поставити в холодильник мінімум на 2 години.
Простерилізувати банки з кришками будь-яким зручним способом. Коли кабачки по-корейські настояться, розкласти салат по стерильних баночках.
У широку каструлю покласти на дно бавовняну серветку і поставити баночки з заготівлею. Налити в каструлю води по плечики банок, прикрити салат стерильними кришками і поставити на вогонь. Довести до кипіння.
Потім дістати банки з кабачками з води, закрутити кришками і перевернути. Закутати до повного охолодження.