Бісквіт на аквафабі
Замість 1 яйця додайте 30–40 мл аквафаби (2–2,5 ст. ложки). На кожне яйце – 1 ст. ложка цукру і 1 ст. ложка борошна. + 1/4 ч. ложки соди на бісквіт.
Приготувати бісквіт на аквафабі можна так само, як і на яйцях, але є декілька нюансів. Якщо ви печете торт з декількох коржів, краще спекти кілька окремих коржів, а не один великий.
Змішати всі сухі інгредієнти, у тому числі розпушувач (можна додатково додати 1/4 ч. л. харчової соди). Збити аквафабу з цукром в чистому посуді, додати борошняну суміш і акуратно перемішати лопаткою. У жодному разі не збивати міксером!
Перекласти у застелену пергаментом форму, не розподіляти лопаткою, а акуратно нахиляти форму, щоб тісто розтеклося. Пекти відразу у розігрітій духовці близько 25–30 хв. Не відкривати духовку, поки печеться бісквіт!
Вимкнути духовку, відкрити дверцята, залишити в такому стані на 10 хв. Потім дістати з духовки і залишаємо в формі ще на 10 хв. Дістати бісквіт з форми і даємо повністю охолонути на решітці кілька годин. Остуджувати готовий бісквіт краще догори дном.
Рецептом бісквіта на аквафабі поділилася Аліна Седельникова.
Більше про аквафабу, що це таке і як її приготувати, читайте тут.