Вам потрібні будуть: 4-5 ст. ложок соди, 100 мл оцту, вода, пульвезатор, мисочка, рукавички.
Зручніше буде починати процес ближче до вечора, щоб духовку не треба було включати.
Звільнити духовку від дек.
Соду в мисочці змішати з такою кількістю води, щоб вийшла в’язка кашка. За допомогою м’якої тканини нанести пасту по всій поверхні стінок, стелі і низу. Сода буквально відразу стане коричневою.
Ось в такому вигляді і залиште духовку в закритому вигляді мінімум на 12-14 годин.
Вранці, використовуючи мокру ганчірку (постійно прополіскуючи її), зніміть максимальну кількість соди з брудом. Обов’язково використовуйте рукавички – навіщо вам псувати свої руки!
Якщо десь залишилися розводи – не переживайте. Треба в пульверизатор налити оцет і розпорошити його по всіх поверхнях. Будьте обережні, щоб не вдихнути пари.
З’явиться піна і шипіння – це оцет взаємодіє з содою і розкладає її. Вам залишається тільки прибрати залишки пасти і забруднень, потім протерти духовку і віконце начисто.
Щоб повністю висушити її – включіть її на мінімальне нагрівання на 10 хвилин при відкритих дверцята.
Усе! Ваша духовка як новенька! Спасибі вам, добрі люди, які придумали цей метод. Я вже всіх знайомих навчила – і ви діліться!