Яйця по-шотландськи
10 яєць, 800 г фаршу, 0,5 ч. ложки меленого мускатного горіха, борошно або сухарі для обкачування, сіль, перець.
- Покласти вісім яєць у каструлю з холодною підсоленою водою. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити протягом 9 хв (важливо не переварити).
- Злити воду й охолодити під проточною водою, почистити. Приготувати фарш (можна додати подрібнену зелень петрушки), посолити, додати мускатний горіх і чорний перець.
- Вбити 2 яйця і ретельно перемішати, добре відбити (щоб став в’язким).
- Розділити фарш на вісім рівних частин. Розпластати кожну частину, в борошні обкачати яйця і загорнути у фарш. Мають вийти котлети, всередині яких яйце.
- Запанірувати двічі у збитому яйці та сухарях. Смажити у гарячій олії або запікати у духовці, розігрітій до 190 °С (котлети і форму змастити олією).
Post Views: 25