Яблучний пиріг на пісочному тісті
- Інгредієнти для дека розміром 25×35 см.
- Тісто: 250 г м’якого вершкового масла, щіпка солі, 100 г цукру, 5 яєчних жовтків, 400 г борошна, 15 г розпушувача, 100 мл молока.
- Для начинки: 1 кг тертих яблук (або 1 л готової яблучної начинки), 10 г ванільного цукру, цукор за смаком.
- Для меренги: 5 яєчних білків, щіпка солі, 100 г цукру, 10 г ванільного цукру.
Приготування тіста
До м’якого вершкового масла додати цукор, сіль і збити міксером до пишної консистенції. Додати яєчні жовтки і продовжити збивати. По черзі вливати молоко та додавати просіяне борошно з розпушувачем.
Замісити тісто — воно має бути липким. Викласти тісто у форму, застелену пергаментом, і розрівняти ложкою. Щоб тісто не прилипало до ложки, періодично змочуйте її у воді. Випікати 20 хвилин при 180°C.
Приготування начинки
До тертих яблук додати ванільний цукор та цукор за смаком. Перемішати до однорідності.
Приготування меренги
До яєчних білків додати щіпку солі та збити міксером до легкої піни. Додати порціями цукор і ванільний цукор, продовжуючи збивати до твердих піків.
Збирання пирога
Вийняти тісто з духовки. На готову основу викласти яблучну начинку, рівномірно розподіливши її. Поверх начинки викласти меренгу та розрівняти лопаткою. За бажанням можна зробити візерунки. Продовжити випікати пиріг ще 20 хвилин при температурі 160°C.
Дати яблучному пирогу охолонути перед подачею.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати інші пироги з яблуками:
- Швидкий пиріг з яблуками. Рецепт для тих, хто любить, коли мало тіста і багато начинки
- Сирник з яблуками з ароматом цитрусів. Готувати легко, а вдається завжди!