Яблучний пиріг «Чайна троянда»
270 г борошна, 7 г сухих дріжджів або 20 г пресованих, 60 г масла, 120 мл молока, 4 ч. ложки цукру, дрібка солі, 2 великі яблука.
- Змішати 25 мл молока, дріжджі і 1 ч. ложку цукру. Залишити на 5–7 хвилин до утворення пінної шапочки. У миску просіяти борошно, додати масло, дріжджову суміш, решту молока і цукор, дрібку солі, замісити тісто, накрити рушником, поставити у тепле місце на 1–1,5 год до збільшення у два рази.
- Тісто розділити на дві частини. Кожну розкачати в прямокутник і нарізати з нього смужки шириною приблизно 1,5-2 см.
- Яблука почистити від шкірки, видалити насіння і нарізати тонкими скибочками.
- Форму для випікання (22 см діаметром) застелити пекарським папером.
- Уздовж бортика форми вертикально викласти викласти смужку тіста, біля неї поставити вертикально шматочки яблук. Продовжувати викладати по спіралі до центру: смужка тіста, яблука, тісто, яблука…
- Духовку розігріти до 180–190 градусів. Дати пирогу постояти ще 15 хв, а потім змастити його вершками (або жовтком з молоком) і присипати цукром. Випікати 35–45 хв.
Post Views: 30