Тісто: 3 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 150 г маргарину, 1 ст. ложка смальцю, 5 жовтків, 0,5 скл. цукру.
Змішати борошно, маргарин, розпушувач, жовтки, цукор та смалець. Замісити тісто. Поділити його на меншу і більшу частину. Меншу частину покласти у морозильник на кілька годин. Більшу – викласти на деко.
Начинка: 1 кг яблук, 5 білків, 0,5 скл. цукру, 1 п. польського киселю.
Яблука почистити й нарізати плястерками. В окремій посудині добре збити білки з цукром. Вкінці додати кисіль. Легенько усе вимішати. Викласти яблука на тісто. На яблука – білки. Притерти замороженим тістом.
Випікати 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Post Views: 105